|
|
Amandelen zo klein mogelijk breken door ze bijv. in een plastic zak te doen en met een deegroller te
bewerken.
Dat is om de draaitijd van de keukenmachine zo kort mogelijk te houden, er komt daarbij warmte vrij waardoor
de olie uit de amandelen kan lopen.
Amandelen in de keukenmachine doen met suiker, citroenrasp, vanillemerg en water en, laten draaien tot de
gewenste fijnheid is bereikt.
Laat minstens 48 uur in de koelkast liggen alvorens verder te verwerken.
Werk vlak voor gebruik het losgeklopte ei door de spijs.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©
Aanvulling van Fran:
Zet de ongepelde amandelen op in een pan met koud water, laat op een zacht vuurtje aan de kook
komen.
Zodra het water kookt, de amandelen afgieten en meteen in een schaal met koud water overdoen.
Nu kan je heel gemakkelijk de schilletjes verwijderen.
Als de amandelen gepeld zijn, ze drogen (keukenpapier of doek) en nog een uurtje op en droge plaats verder
laten drogen.