Advocaat bavaroise

  • 12½ cl slagroom
  • 8 g vanille-bourbon esprit
  • 6 g gelatine
  • 50 g fijne suiker
  • 25 cl advocaat
  • 50 g witte chocolade
  • 2 eiwitten
  • wat zout

Smelt de chocolade au bain-marie, laat afkoelen tot circa 40 °C en doe 50 gram advocaat erbij.
Klop de slagroom met suiker en vanillesuiker stijf.
Week de gelatine in koud water.
Laat de gelatine uitlekken en voeg wat kokend water toe om de gelatine op te lossen.
Laat de opgeloste gelatine iets afkoelen en voeg vervolgens toe aan de advocaat.
Voet de witte chocolade toe.
Spatel de slagroom door het advocaatmengsel.
Klop daarna de eieren stijf met wat zout en spatel deze vervolgens door het advocaatmengsel.
Laat enkele uren opstijven in de ijskast.

Bron: A. van Wees distilleerderij De Ooievaar

Terug