Abrikoosjes met dikke yoghurt en walnoten

Abrikoosjes met dikke yoghurt en walnoten

  • stuk of 30 gedroogde abrikozen
  • 300 ml witte wijn
  • 3 eetl. suiker
  • 100 g gepelde walnoten
  • 25 g roomboter
  • minder dan een mespuntje zout
  • 200 ml volle, niet-vloeibare Griekse yoghurt

Doe de abrikozen met de wijn en 2 eetlepels suiker in een pannetje, breng aan de pruttel en kook 3 minuten.
Roer even zodat de suiker oplost.
Draai het vuur uit en laat afgedekt een uurtje of langer staan; zet na voldoende afkoeling in de koelkast.
Hak de walnoten heel grof.
Verhit een klein koekenpannetje met de walnoten en 1 eetlepel suiker.
Schud de pan even, wacht tot de suiker smelt en let goed op: het is de bedoeling dat hij een beetje karamelliseert.
Maar verbranden ligt op loer!
Roer nog niet, want dat levert niks op.
Voeg dan de boter en het priegelig beetje zout toe en haal het pannetje van het vuur.
Nu moet er geroerd worden, gehusseld en klaar.
Laat afkoelen.
Doe in elk diep bord een gulle lepel dikke Griekse yoghurt, verdeel er de abrikoosjes en wat sap over en bestrooi met de walnoten.

Bron: Onno Kleyn

Terug