|
|
Pureer de aardbeien, hou enkele aardbeien apart ter versiering.
Vermeng de verse kaas met de suiker door de aardbeienpuree.
Doe er de vanille-extract bij.
Klop de eiwitten tot sneeuw en meng dit onder de aardbeien-kaasmengsel.
Laat goed opstijven in de koelkast.
Schep stukjes aardbei in een glas en schep daar de aardbeienmousse op.
Werk af met een plukje verse munt of citroenmelisse.
Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij
|
|
Week de blaadjes gelatine in koud water.
Draai de aardbeien met de deeghaak (niet de messen) in de keukenmachine tot prut: sap met stukjes.
Meng die met de room en de suiker en verwarm alles in een pannetje tot goed warm, maar niet kokend.
Als je een keukenthermometer hebt: 70 - 80 °C is ideaal.
Te heet om je vinger in te steken, in ieder geval.
Meng er de zachte gelatine door.
Wacht tot de massa lobbig wordt; dat duurt wel anderhalf uur.
Zet halverwege in de koelkast.
Klop dan (pas!) met de mixer in een schone kom de eiwitten met het snufje zout goed stijf.
Meng voorzichtig met een spatel de aardbeienmassa door het eiwit.
Roeren mag niet.
Vet een vorm van circa 1 liter inhoud heel licht in met verse, neutrale olie.
Schep de mousse in de vorm, schud een beetje om alles goed te verdelen en laat de mousse minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Na het storten versier je hem met de verse aardbeien.