Aardbeiengratin met amandelen

Aardbeiengratin met amandelen

  • 400 g aardbeien, in grove stukken in kwarten
  • 50 g roomboter, gesmolten
  • 2 eieren, 1 heel, 1 eigeel
  • 20 cl slagroom
  • 80 g poedersuiker
  • 50 g amandelmeel
  • handje amandelen, grof gehakt
  • wat blaadjes verse munt
  • wat blaadjes verse verveine

Verwarm de oven voor op 180 °C, grillstand.
Neem een kom en meng daarin de amandelmeel met de poedersuiker.
Scheur de munt- en verveineblaadjes in kleine stukjes en doe die ook in de kom.
Maak een beetje een kuiltje en doe daarin een heel ei (ja, huh, huh, niet de schaal...) en een eigeel.
Mix.
Roer nu de gesmolten - lauwwarme - boter en de room erdoor.
Meng alles goed, gebruik desnoods even een staafmixer, maar de blaadjes moeten wel zichtbaar stukjes blad blijven.
Verdeel de aarbeipartjes over vier schaaltjes.
Giet het mengsel eroverheen.
Strooi de stukjes noot erover.
Zet gedurende 3 à 4 minuten onder de grill.

Notitie
Van boven wordt het licht gebruind, maar de inhoud blijft vloeibaar. Het heeft wat van een amandelcustard met aardbeien.

Bron: France 3, Hautes de France
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug