Aardbeiencarpaccio met zoete muntpesto

  • 300 g aardbeien
  • wat balsamicosiroop
  • een bosje munt (40 g)
  • 40 g pijnboompitten
  • 6 cl olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 3 eetl. fijne suiker

Hou een paar muntblaadjes achter voor de garnering.
Was de rest van de muntblaadjes en snijd ze klein, pureer samen met de pijnboompitten, olijfolie, suiker en citroensap.
Even proeven en eventueel op smaak maken met suiker en/of citroensap.
Minstens een uur de koelkast in.
Snijd de aardbeien in dunne plakjes en schik ze in een cirkel op de bordjes.
Een streep balsamicosiroop er omheen en een schep muntpesto in het midden.
Garneer met een blaadje munt.

Serveertip
Koud serveren

Bron: Cuisine TV (iets aangepast)
Gepubliceerd door: Smulweb

Terug