Aardbeien-rabarber-compôte

  • ½ l water
  • ½ l appelsap
  • 150 g rietsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 halve citroen
  • 750 g rabarber
  • 2 eetl arrowroot
  • 500 g aardbeien

Breng het water met het appelsap, de suiker, het merg van het vanillestokje en het sap van de halve citroen aan de kook.
Snij de bladeren van de stengels rabarber, was de stengel goed en snij ze in stukjes van ongeveer 1 cm.
Doe de rabarber in het kokende vocht en laat het geheel dan zachtjes tegen de kook aan zacht worden.
Schep het geheel met een schuimspaan af en toe zachtjes om.
Doe de arrowroot in een kommetje met koud water en bind hiermee de zachtgeworden rabarbercompôte.
Als de rabarber zacht is, haal de pan van het vuur en roer de gewassen en gehalveerde aardbeien door het geheel.
Dit frisse zomergerecht is tevens te combineren met ander vers fruit.
Of probeer eens warme compôte met walnootijs!

Bron: NN

Terug