|
|
De aardbeien wassen en goed laten uitlekken.
Verwijder de steeltjes en halveer de aardbeien.
Doe de aardbeien in een kom en bestrooien ze met de helft van de suiker en de fijngesneden
muntblaadjes.
Door elkaar mengen en afdekken met plasticfolie en in de koelkast tot gebruik bewaren.
De witte chocolade fijnmaken en in een pannetje doen.
Dit pannetje in een iets grotere pan met water zetten en verwarmen.
De chocolade regelmatig doorroeren totdat deze volledig is gesmolten.
Zorg dat er geen water bij komt, anders zal de chocolade niet meer smelten.
In de tussentijd de slagroom halfstijf opkloppen met de overige suiker.
Nu de gesmolten chocolade voorzichtig en geleidelijk door de slagroom mengen, de rum toevoegen en het geheel
glad roeren.
Dek de mousse af met plasticfolie en laat deze in de koelkast ongeveer 30 minuten
opstijven.
Verdeel de aardbeien over gekoelde bordjes en schep de chocolademousse met een lepel erbij.
Bestrooi het geheel met poedersuiker en garneer met muntblaadjes.
Wijnadvies
Een koude, zoete rode dessertwijn.
Succestip
In plaats van alleen witte chocolade kunt u de helft pure chocolade smelten (in aparte pannetjes).
Dan voorzichtig even door elkaar mengen.
U krijgt dan een gemarmerd effect.