Aardbei-mascarponetrifle

voor 6 personen

  • 1 bekertje slagroom (25 cl)
  • 50 g poedersuiker
  • 1 bak mascarpone (25 cl)
  • 4 eetl. aardbeienjam
  • 500 g aardbeien
  • 100 g lange vingers
  • 2 eetl. sinaasappellikeur
  • 1 pak cantuccini (koekjes van Sapori)
  • poedersuiker uit strooibus

(Kan 1 dag van tevoren.)
In een kom de slagroom met suiker stijfkloppen.
Mascarpone erdoor mengen.
Aardbeienjam losroeren en door het roommengsel scheppen (niet gladroeren).
Aardbeien wassen, schoonmaken en de helft van de aardbeien in plakjes snijden.
De andere helft halveren.

De lange vingers op de bodem van de schaal leggen en licht besprenkelen met sinaasappellikeur.
Eenderde deel van het roommengsel erover verdelen.
Aardbeiplakjes erover verdelen en de helft van het achtergebleven roommengsel erover verdelen.
Cantuccini grof erboven verkruimelen.
Rest van de room op de koekjes scheppen.
Garneren met halve aarbeien en bestrooien met poedersuiker.
Tot gebruik in een koelkast zetten.

Bron: Smulweb

Terug