Mosselen met tomaat en komkommer in witte wijnsaus

mosselen_tomaat (1K)

  • 400 g gekookte mosselen uit de schelp (in de schelp ca. 1 kg)
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 2 eetl. fijngesneden bladselderij
  • 2 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in partjes gesneden
  • ½ geschilde komkommer, zonder zaad, in plakjes gesneden
  • ⅛ slagroom
  • 1 glas droge, witte wijn

Breng de witte wijn, slagroom en sjalotten aan de kook en laat deze op een matig vuur tot de helft inkoken.
Voeg nu de gekookte mosselen, tomaat en komkommer er aan toe en laat het geheel samen op laag vuur ca. 5 minuten inkoken.
Breng het vervolgens op smaak met peper, zout en bladselderij.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon, Castel, Frankrijk

Succestip
Serveer als lunchgerecht of warm voorgerecht met stokbrood of als hoofdgerecht met aardappelpuree.

Bron: Spar Succes recepten

Terug