Mosselen met tomaat, basilicum en knoflook

mosselen2 (2K)

  • 2 kg. verse mosselen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 10 kerstomaatjes
  • 4 in ringetjes gesneden sjalotjes
  • 4 in ringetjes gesneden lente-uitjes
  • 2 eetl. gesneden verse basilicum
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • 3 eetl. chilisaus
  • zout en versgemalen peper
  • 4 eetl. tomatensaus
  • 1 eetl. versgesneden bladselderij

Verhit de olie in een grote wok of hapjespan.
Bak hierin de sjalotjes en knoflook licht zonder te kleuren.
Voeg vervolgens de gewassen en uitgelekte mosselen toe en sluit de pan af met een deksel.
Schud de mosselen regelmatig om en kook ze nog ca. 5 minuten door totdat alle schelpen open zijn.
Kruid de mosselen naar smaak met peper, zout en verse basilicum.
Voeg daarna de tomatensaus, chilisaus, lente-uitjes en kerstomaatjes toe en laat deze even meewarmen.
Verdeel het mengsel over diepe, voorverwarmde borden.
Serveer het mosselgerecht bijvoorbeeld met warm stokbrood en bestrooi het als laatste met gesneden bladselderij.

Wijnadvies
Stamps Smillion Chardonnay Hardys, Australië.

Succestip
Hebt u minder tijd? Dit gerecht kan ook worden bereid met voorgekookte mosselen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug