|
|
Was de mosselen, gooi de exemplaren weg die open blijven staan.
Verwijder de stugge buitenste bladeren van het citroengras en snij de stengels in stukken.
Doe de mosselen met de knoflook, gember en het citroengras in een pan en schenk de kokosmelk eroverheen.
Zet de mosselen op een flink vuur en stoom ze in 8 minuten open.
Schud tussentijds een keer of twee de pan om.
Schep als alle schelpen openstaan de mosselen met een schuimspaan in een schaal en gooi de exemplaren weg die dicht zijn gebleven.
Zet er een deksel over.
Giet het kookvocht door een zeef in een sauspannetje.
Zet op het vuur en voeg de currypasta, de nam pla en het limoensap toe.
Roer en breng aan de kook.
Laat een paar minuten indikken.
Warm dan de champignons een minuut of twee in de saus en giet de helft over de mosselen.
Garneer met de lente-ui en koriander.
Serveer de andere helft van de saus in een kom.
Eet het met pandanrijst.