|
|
Giet het citrusvruchtensap in een pannetje en laat dit tot een stroopje inkoken.
Laat het daarna afkoelen.
Meng dit vervolgens met de mosterd en de eidooiers.
Al kloppende geleidelijk de olie toevoegen (niet teveel tegelijk).
Als het geheel is glad geroerd, kruiden met peper en zout en de rasp van de citrusvruchten toevoegen.
Verhit in een pannetje, een laagje olie van ca. 8 cm tot 170 °C.
Maak in de tussentijd het beslag.
Doe de eidooiers in een kom, voeg het ijswater toe en roer losjes door elkaar.
Niet kloppen!
De bloem en de bieslook in een keer er aan toevoegen en het geheel luchtig door elkaar roeren.
Het beslag moet klonterig zijn.
De mosselen licht kruiden met peper en zout en bestrooien met bloem.
Het teveel aan bloem er af schudden.
Nu de mosselen in het beslag dopen en met niet teveel tegelijk in de hete olie goudbruin en krokant
bakken.
Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier en ga door met bakken tot ze allemaal gebakken zijn.
Op bordjes op een papieren servetje rangschikken en de mayonaise apart serveren.
Wijnadvies
Riesling d Alsace, Frankrijk
Succestip
Gebruik in plaats van mosselen bijv. grote garnalen of kipreepjes.