Mosselen met sperziebonen

  • 2 kg verse mosselen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 100 g doorregen spek
  • 1 ui
  • ½ l halfdroge sherry
  • ½ l water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 kg sperziebonen
  • zout
  • peper
  • 1 bosje peterselie

Snijd het spek en de knoflook in kleine stukjes en hak de ui grof.
Bak het spek in de hete olie knapperig.
Fruit de ui.
Blus met de sherry en het water, voeg er zout & peper toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de schoongemaakte bonen en de knoflook toe.
Doe de mosselen na 5 minuten in de pan en laat ze op middelhoog vuur koken tot de mosselen open staan.
Roer daarbij af en toe voorzichtig met een schuimspaan om, zodat de bonen uit elkaar vallen.
Vul het gerecht in een voorverwarmde schaal.
Bestrooi het met de gehakte peterselie en garneer met enkele peterselietakjes.

Terug