Mosselen Shanghai

  • 3 kg verse mosselen
  • 50 g boter
  • 3 uien
  • ½ liter water
  • 1 stukje verse gember
  • 100 g gedroogde paddestoelen
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 blikje sojakiemen
  • 1 klein pakje baminoedels
  • zout
  • vloeibare zoetstof
  • cayennepeper
  • zoet-pikante sojasaus

Laat de paddestoelen 1 tot 2 uur van te voren wellen.
Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter.
Blus met water.
Laat de paddestoelen uitlekken, rasp met de gember en snijd de bamboescheuten in schijfjes.
Doe deze ingrediƫnten, de sojakiemen en de baminoedels in de pan en laat ze op matig vuur koken tot de bamboescheuten gaar zijn.
Breng het kooknat met zout, zoetstof, cayennepeper, sojasaus en eventueel nog wat gember op smaak.
Voeg de mosselen toe en kook alles op middelhoog vuur tot de schelpen open staan.

Terug