|
|
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of kecap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbakgroenten en 1 - 2 eetlepels sambal (hoe meer, hoe heter!) 3 minuten.
Doe de mosselen en de kecap in de wok, leg er een groot deksel op en laat de mosselen in 5 - 10 minuten gaar
worden.
Geregeld omscheppen.
De mosselen zijn klaar als ze open staan.
Een enkele mossel die niet open is wordt niet gegeten.
Verwarm eventueel de woksaus 2 minuten op een laag vuur.
Schep de mosselen met het vocht in brede kommen of diepe borden.
Geef de warme rijst, de (warme) woksauzen (om de mosselen in te dippen) en de rest van de sambal er apart bij.
Lekker anders kan ook
Je kunt de roerbakgroenten vervangen door een in ringen gesneden prei, drie - in stukjes gesneden - lente-uitjes en
twee in plakjes gesneden teentjes knoflook.
Geef er een frisse salade bij voor de vitamientjes.
Op tafel
Zet kroepoek op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.