Mosselen in room en witte wijn

Mosselen in room en witte wijn

  • 2 uien
  • 2 stengels selder
  • ½ bos peterselie
  • 30 cl room
  • vetstof
  • 4 kg mosselen
  • cayennepeper
  • 20 cl witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • melk
  • water

Was de mosselen goed en laat ze nog een uurtje staan in de helft melk en de helft water.
De mosselen slorpen zo de melk op en worden groter.
Snij de knoflook, ui en de selder fijn.
Doe de vetstof in de pot en stoof de groenten aan.
Doe de peterselie erbij en leg de mosselen in de pot.
Zet het deksel er op.
Schud door elkaar.
Bevochtig met de witte wijn en 20 cl room.
Hou dus 10 cl opzij.
Voeg tijm en laurier toe.
Laat 8 à 10 minuten opkoken.
Schud geregeld op.
Zijn de mosselen gaar, giet dan het vocht af.
Zeef en voeg 10 cl room toe.
Laat voor de helft inkoken.
Voeg het sap van een halve citroen toe.
Indien de saus niet dik genoeg is, bind dan met 1 eetlepel maizena aangelengd met 4 eetlepels water.
Serveer de mosselen met de roomsaus.

Opmerking
Liever geen witte wijn? Laat die dan gewoon weg. Gebruik eventueel wat water.

Bron: Piet Huysentruyt
Gepubliceerd door: VTM koken

Terug