Mosselragout, zoetzuur

  • 1,5 kg verse mosselen
  • 125 g gepelde garnalen
  • 2 augurken (150 gr)
  • 2 eetl. roomboter
  • 200 g champignons uit blik
  • 100 g zilveruitjes
  • 1 eetl. bloem
  • 1/4 l heet water
  • dragonbladeren
  • witte peper
  • zout
  • suiker
  • dille

Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
Snijd de augurken in schijfjes.
Fruit de augurken, de champignons en de zilveruitjes in de hete roomboter.
Stuif er wat bloem over en giet er water bij.
Laat alles circa 7 minuten koken.
Voeg het zout, de peper en de dragonbladeren toe.
Breng dit met suiker op smaak.
Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze met de gepelde garnalen in de pan.
Laat er even de kook over komen en breng het gerecht op smaak.

Terug