Mosselspiesjes met Romescosaus

voor 2 personen

  • 3 sneetjes (oud) brood
  • 1 rode paprika
  • ½ rode peper
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 15 g blanke amandelen
  • azijn
  • 1 bakje gekookte mosselen (200 g)
  • 12 spiesjes

Rooster 2 sneetjes brood in de broodrooster bruin.
Snijd het brood diagonaal door en halveer de driehoekjes nog een keer.
Houd dit apart.
Snijd het laatste sneetje brood in stukken.
Maak de groente schoon.
Verwijder de pitjes van de peper.
Snijd alles klein.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin het brood goudbruin.
Bak de amandelen mee tot ze licht kleuren.
Voeg de groente toe en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine.
Voeg ½ dl water toe en maak de saus op smaak met een beetje azijn en zout.
Rijg de mosselen aan spiesjes.
Schep de saus terug in de pan en leg de mosselspiesjes erin.
Warm de mosselen in een paar minuten mee in de saus.
Verdeel de spiesjes en de saus over 4 borden en leg er 2 driehoekjes geroosterd brood bij.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gevulde vleesrolletjes met sjalotjes, rode kool met cranberries en aardappelkoekjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug