Mosselspiesjes - I

  • 5 á 7 verse mosselen
  • 5 á 7 dunne lapjes gerookt spek
  • 1 bosje selderie
  • 1 grote ui
  • ½ l witte wijn
  • zout
  • peper
  • laurierbladeren
  • roomboter voor het fruiten
  • paneermeel
  • vers citroensap
  • remoulade of cocktailsaus

Was de mosselen zorgvuldig en doe ze met de wijn en de schoongemaakte en kleingesneden selderie in een pan.
Voeg de uien, laurierbladeren, zout en peper toe.
Breng alles aan de kook en laat het 15 minuten trekken.
Neem de mosselen uit de schelpen.
Rijg ze met het gerookte spek om en om aan tandenstokers.
Bak de spiesjes in een koekepan met roomboter aan alle zijden vlug aan, wentel ze in paneermeel en zet ze 3 tot 5 minuten onder de grill.
Breng ze met zout & peper op smaak.
Serveer de spiesjes met citroensap en remoulade of cocktailsaus.

Bron: NN


Mosselspiesjes - II

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. sambal
  • 3 eetl. kecap
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 bakje gekookte mosselen, 150 g
  • houten spiesen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. citroensap

Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
Roer er de sambal, 1 eetlepel kecap en het gemberpoeder door.
Schep dit door de mosselen en laat ze afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
Leg de houten spiesen in koud water, dan verbranden ze niet onder de grill.
Verwarm de gril of grilpan voor.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui in de olie glazig.
Neem de mosselen uit de marinade en rijg ze aan de spiesen.
Gril de mosselen in een paar minuten bruin.
Voeg de marinade, de rest van de kecap en het citroensap bij de ui en breng dit aan de kook.
Geef het sausje bij de mosselen.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte groente en mihoen.

Bron: Voedingscentrum

Terug