Mosselsoep met room

  • 2 kg verse mosselen
  • 1/4 l droge witte wijn
  • ½ l vleesbouillon
  • 1 ui
  • 1 bosje selderie
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 laurierblad
  • 1 theel. zetmeel
  • 1 beker slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eierdooier
  • 1 glas Cognac
  • zout

Breng de wijn, de bouillon, de in vieren gedeelde ui, de fijngesnipperde selderie, de kurkuma en het laurierblad aan de kook.
Voeg de mosselen toe en laat alles 8 tot 10 minuten koken tot de schelpen open staan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verwijder de schelpen.
Maak met het zetmeel en de room een papje.
Voeg dit al roerende aan de vloeistof toe.
Laat het geheel opkoken en meng de mosselen erdoor.
Haal de pan van het vuur.
Vermeng de eierdooier met de Cognac en voeg aan de soep toe.
Breng de soep met zout op smaak.
Niet meer koken.

Terug