Mosselsalade met radicchio en champignons

  • 300 g gekookte mosselen
  • 300 g radicchio (rode sla)
  • 150 g verse champignons
  • sap van 1,5 citroen
  • 1 eierdooier
  • 3 eetl. olie
  • elk 2 theel. pittige mosterd en tomatenketchup
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen peper
  • elk een scheutje Worcestershire saus en witte wijn
  • zout

Meng de mosselen met de in dunne reepjes gesneden radicchio en de in plakken gesneden champignons en besprenkel alles met enkele druppels citroensap zodat de champignons niet bruin verkleuren.
Klop de eierdooier met olie, zoals voor het bereiden van mayonaise en voeg het resterend citroensap, de mosterd, de ketchup en de uitgeperste knoflook toe.
Breng de saus met peper, Worcestershire saus, witte wijn en zout op smaak en schenk ze over de salade.

Terug