Mossel-ovenschotel

  • 600 g geschilde aardappelen
  • 7, 50 cl vleesbouillon
  • 2 uien
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 bakje zure room
  • 2 vleestomaten
  • 400 g gekookte mosselen
  • 1 theel. tijm
  • 1,5 theel. oregano
  • 100 g geraspte belegen kaas

Snijd de aardappelen in plakjes en kook ze in de bouillon in 7 minuten bijna gaar.
Bewaar 10 cl van de kookbouillon.
Snijd ondertussen de uien in ringen en bak ze in de olijfolie goudbruin.
Klop de eieren, zure room met peper en zout naar smaak door elkaar.
Snijd de tomaten in plakken.
Vet een ovenschaal in en schik daar de aardappelplakjes in, giet er 10 cl van de achtergebleven bouillon over de aardappelen.
Leg de uien op de aardappelen en verdeel hierover de mosselen en de plakken tomaat.
Bestrooi het geheel met de tijm en oregano en giet het eimengsel erover.
Strooi als laatste de geraspte kaas erover en zet de mosselschotel ca. 30 minuten in een warme oven op 175 °C, totdat de eimassa gestold en de bovenkant bruin is.

Bron: Smulweb

Terug