Mossellen-linzen pan

Mossellen-linzen pan

  • 2 paprika's
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ pepperoni
  • 5 tomaten
  • 1½ kg mosselen
  • 14 cl olijfolie
  • 10 cl witte wijn
  • 50 cl groentebouillon
  • 150 g Du Puy linzen
  • 100 g boter
  • ½ baguette
  • grof zeezout
  • paprika
  • 6 stengels peterselie
  • 1 theel. paprikapoeder

Pel en snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaden en snijd de paprika's en uien in dunne reepjes.
Snijd 1 teentje knoflook in dunne plakjes, chilipepers in dunne ringen.
Snijd het steeltje uit de tomaten.
Snijd het vel dwars op de bovenkant.
Blancheer de tomaten in kokend water gedurende 30 seconden, spoel ze met ijskoud water en huid.
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaden, bewaar de binnenkant en pureer ze fijn in een blitzhacker.
Snijd de rest grofweg in blokjes.
Was de mosselen.
Gooi geopende mosselen weg.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan.
Voeg de mosselen toe en sauteer kort.
Blus met de wijn.
Dek af en kook gedurende 5 minuten.
Laat de mosselen uitlekken en vang de bouillon op.
Veeg de pan uit en verwarm 2 eetlepels olie.
Bak de paprika's, uien, knoflook en peperoni bruin.
Met de bouillon en mosselvocht afblussen.
Voeg de linzen toe en breng aan de kook.
Afdekken en sudderen laten gedurende ongeveer 40 minuten.
Gooi ongeopende mosselen weg.
Haal ¾ van de mosselen uit de schelp, laat de resterende mosselen in de schelp zitten.
Verwarm de oven voor op 220 °C (convectieoven 200 °C).
Pureer 2 teentjes knoflook, de resterende olie en 80 g boter in een hoge pan met behulp van een staafmixer.
Snijd het stokbrood in de lengte in vieren, bestrijk het met knoflookboter, zout & peper.
Bak op een bakplaat met bakpapier op de middelste plank gedurende 10 à 12 minuten goudbruin.
Pluk de peterselie, hak deze fijn, voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, 20 g boter en de mosselen toe aan de stoofpot en verhit.
Kruid het met zout en paprikapoeder.
Serveer met een knoflookbaguette.

Bron: essen & trinken

Terug