voor 2 personen
|
|
Uien pellen en in stukken snijden, knoflook in kleine stukjes snijden.
Oven voorverwarmen voor het brood en daarna afbakken.
Mosselen afspoelen.
In wok (olijf)olie verhitten, ui, spekjes en knoflook bakken, groente toevoegen even op hoog vuur
aanbakken,
Dan mosselkruiden en witte wijn toevoegen.
Mosselen erbij doen en op hoog vuur blijven "wokken" totdat alle mosselen open en gaar zijn.
Mosselen met een schuimspaan uit de wok halen.
Slagroom en kruidenkaas bij het overgebleven vocht in de wok doen en koken tot het ietwat ingedikt is.
Daarna de mosselen er weer bij doen en roeren totdat alles weer goed warm is.
Pan op tafel en met inmiddels afgebakte brood heerlijk opeten.
Hoeft dus geen sausjes bij, brood kan in roomvocht gedipt worden.
Bron: Smulweb