Mosselen met witbier - I

Mosselen met witbier
Mosselen met witbier

voor 2 personen

  • 1 kg mosselen
  • ½ citroen
  • 400 g grof gesneden soepgroente of mosselgroente
  • 10 cl witbier
  • 8 sprieten bieslook
  • 3 eetl. slasaus (25 % olie)
  • 1 eetl. zure room

Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren en mosselen die open blijven.
Was de halve citroen en snijd het stuk in parten.
Verdeel de groente over de bodem van een (mossel)pan.
Schep de mosselen op de groente en schenk het witbier er over.
Leg er de partjes citroen op.
Kook de mosselen in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan.
Verwijder de mosselen die dicht blijven.
Verdeel de mosselen met de groente over 2 diepe borden.
Was het bieslook en knip het klein.
Maak een sausje van de slasaus, de zure room, een paar lepels kookvocht van de mosselen en het bieslook.

Bron: Voedingscentrum


Mosselen met witbier - II

Mosselen met witbier

  • 2 kg verse mosselen
  • 1 zakje kruidenmix voor mosselen
  • 2 eetl. mosterd
 
  • 15 cl witbier
  • 1 zak mosselgroenten of boerensoepgroenten, à 400 g

Was en controleer de mosselen voor het koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwijder de openstaande en beschadigde mosselen.
Roer de kruidenmix met de mosterd en het witbier door elkaar.
Voeg de groenten en mosselen toe en breng deze aan de kook.
Kook de mosselen met het deksel op de pan 5 - 8 minuten tot de mosselen open zijn.
Schud de mosselen tussentijds regelmatig om.
Verdeel de mosselen met groente en wat kookvocht over vier borden.

Lekker met friet, sausjes en een glas witbier.

Bron: OKOKO


Mosselen in witbier - III

voor 2 personen

  • 1 prei
  • 100 g wortel
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 kg verse mosselen
 
  • 20 cl witbier
  • 10 cl slagroom
  • 2 theel. dragonmosterd
  • allesbinder

Maak de prei en de wortel schoon.
Snijd de prei in ringen en de wortel in plakjes.
Leg ze op de bodem van een grote pan en strooi de tijm erover.
Boen de mosselen onder koud water schoon; gooi kapotte mosselen en mosselen die niet dichtgaan weg.
Leg de mosselen op de groenten.
Schenk het bier over de mosselen en kook ze in ± 8 minuten gaar.
Schep de mosselen in een schaal, schep de groenten erover en houd ze warm.
Kook het vocht op hoog vuur tot de helft in, roer de slagroom en de mosterd erdoor en kook nog ± 2 minuten in.
Bind de saus bij met allesbinder.
Geef de saus apart bij de mosselen.

Lekker met Franse frietjes en wortelsalade.

Bron: Astrid Veltman

Terug