Mosselen in tomatensaus - I

voor 2 personen

  • 1 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetl. paprikapoeder
  • 5 cl rode wijn
  • 2 bosuitjes

Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die wijd open blijven staan en na een tik zich niet sluiten.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
Verkruimel het pepertje er boven uit.
Voeg de tomatenblokjes toe met het paprikapoeder en de wijn en laat de saus even pruttelen.
Maak de saus op smaak met peper en weinig zout.
Doe de mosselen in de saus en kook ze op hoog vuur 8 à 10 minuten tot de schelpen open zijn.
Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
Verwijder ongeopende mosselschelpen.
Strooi de bosui over de mosselen met saus.

Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum


Mosselen in tomatensaus - II

Mosselen in tomatensaus

voor 2 personen

  • 300 g sperziebonen
  • ½ citroen
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetl. olie
  • 1 kg mosselen
  • 1 ui
 
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 klein bruin stokbrood

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Kook de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
Boen de halve citroen goed schoon en rasp wat van de schil.
Pers de citroen uit.
Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
Maak een dressing van wat citroensap, geraspte citroenschil, 1 eetlepel olie en wat peper.
Meng de dressing en wat van de bosui door de sperziebonen en laat ze afkoelen.
Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die wijd open blijven staan en na een tik zich niet sluiten.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
Verkruimel het pepertje er bovenuit.
Voeg de tomatenblokjes toe met 10 cl water en het paprikapoeder en laat de saus even pruttelen.
Doe de mosselen in de saus en kook ze op hoog vuur 8 à 10 minuten tot de schelpen open zijn.
Verwijder ongeopende mosselschelpen.
Strooi de bosui over de mosselen met saus.
Geef de sperziebonensalade en het stokbrood erbij.

Bosuitjes over?

 

Terug