Mosselen met room en pastis

Mosselen met room en pastis

voor 2 personen

  • 1 kg bouchot mosselen
  • 2 tomaten
  • 1 zoete ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takken selder
  • 1 bos platte peterselie
  • 4 eetl. pastis (Henri Bardouin)
  • witte peper
  • 15 cl room
  • 1 glas witte wijn
  • 1 stokbrood

Spoel de mosselen zeer goed in koud water.
Pel de ui.
Snij in stukjes.
Pel de knoflook.
Plet en hak of pers fijn.
Was de selder.
Snij de stengels overlangs in twee en daarna in blokjes.
Was de tomaten en snij elk in vieren.
Verwijder de pitjes.
Gebruik dit eventueel voor een soep.
Snij de tomaten in blokjes.
Was de peterselie en hak fijn.
Smelt een klontje boter.
Stoof de ajuin aan.
Voeg de selder toe en stoof mee aan.
Voeg de tomatenblokjes en de knoflook toe.
Stoof kort aan.
Kruid met peper en zout.
Blus met de witte wijn.
Laat kort inkoken op een zacht vuurtje.
Voeg de room en de pastis toe.
Zet het vuur zeer hoog.
Voeg de mosselen toe en laat 2 à 3 minuten opkoken.
Schud goed op en laat nog een minuutje opkoken.
Proef en kruid af.
Schep in een bord, overstrooi met de peterselie en serveer met wat brood.

Opmerking
Liever geen bouchot mosselen? Dan kan je ook gewoon Belgische of Zeeuwse gebruiken.

Bron: Sofie Dumont
Gepubliceerd door: VTM koken

Terug