Mosselen met pit

Mosselen met pit

voor 2 personen

  • 1 kg mosselen
  • stukje gemberwortel, 1 cm
  • 1 rood pepertje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g rettich of rammenas
  • ½ appel met schil
  • citroensap
  • 2 eetl. halfvolle yoghurt
  • 1 eetl. (olijf)olie
  • 3 takjes peterselie
  • 1 klein volkoren stokbrood

Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die open blijven staan en zich na een tik niet sluiten.
Schil de gember en rasp het.
Verwijder een deel van de pitjes van de peper en snijd de peper in reepjes.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Schil de rettich en rasp de groente grof.
Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes.
Druppel er wat citroensap over.
Schep de appel door de rettich en maak de groente op smaak met wat yoghurt en citroensap.
Verwarm de olie en fruit hierin de geraspte gember, de ui en de knoflook.
Voeg de reepjes peper en de mosselen toe en schenk er 10 cl water bij.
Kook de mosselen op hoog vuur 8 à 10 minuten tot de schelpen open zijn.
Verwijder ongeopende schelpen.
Was de peterselie en knip het klein.
Strooi de peterselie over de mosselen.
Geef er de rettichsalade en het stokbrood bij.

Rode peper over?

Bron: Voedingscentrum

Terug