voor 2 personen
|
|
Mosselen grondig wassen en baard verwijderen.
Knoflook plat drukken.
Ui in ringen snijden.
Ui en knoflook in een pot kruiden met peper, fleur de sel en paprikapoeder.
Voeg de mosselen toe evenzeer een scheutje olijflie en witte wijn.
Breng aan de kook en meerdere malen opschudden.
Haal de mosselen uit de pot en verwijder de schelpen.
Houd enkele mosselen in schelp aan de kant voor garnering.
Haal de ajuin en look uit de pot.
Wok de zoete paprika in reepjes gesneden samen met de zeekraal even in olijfolie.
Meng de ui en knoflook (deze een beetje fijn snijden) onder de groenten evenzeer de pasta, kruid deze nogmaals.
Voeg de mosselen en in stukken gesneden pijlinktvis er goed onder.
Als laatste enkele blaadjes basilicum eronder roeren.
Serveer het gerecht zeer warm en werk af met de mosselen in schelp en basilicum.
Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij