Mosselen met gin en groenten

Mosselen met gin en groenten

voor 2 personen

  • 2 kg mosselen
  • 1 ajuin
  • 2 stengels groene selder
  • een handvol fijngesneden platte peterselie
  • 1 tomaat
  • 2 handenvol met rucola
  • peper
  • himalayazout
  • 1 theel. mierikswortelpasta
  • een flinke scheut gin
  • een scheutje zonnebloemolie

Mosselen goed schrobben en ontdoen van de baard, meerdere malen wassen.
Ajuin halveren en in ringen snijden, selder in ringen snijden.
Tomaat in grove stukken snijden.
Neem een grote ketel en vul deze met de ajuin, selder en peterselie, kruid deze groenten en roer er de mierikswortelpasta onder.
Vervolgens de mosselen erop en opnieuw kruiden en voeg de gin en olie toe.
Breng aan de kook.
Beginnen de mosselen open te komen dan goed opschudden zodat de groenten naar boven komen.
Voeg de rucola en tomaat toe en schud nog even op.
Serveer deze heerlijke mosselen met frietjes of heerlijk versgebakken kruidenstokbrood.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug