Mosselen met dille en citroen

Mosselen met dille en citroen

voor 2 personen

  • 1 citroen
  • 125 g mascarpone
  • 30 g verse dille
  • 1 kg schoongemaakte mosselen

Rasp van de citroen een eetlepel rasp en pers daarna 1 helft uit.
Roer sap en rasp door de mascarpone.
Hak de dille zonder de steeltjes grof.
Controleer de mosselen: die met gebroken schelpen moeten weg, net als openstaande die na een tik niet sluiten.
Doe ze met een bodempje water in een pan, sluit af en breng aan de kook.
Schud na een paar minuten even om.
Als alle schelpen openstaan is het klaar.
Giet het kookvocht door een zeef bij de mascarpone en roer glad.
Doe samen met de dille bij de mosselen en meng.

Eet met korstig brood.

Wijn
Chardonnay-garganega van Chateau Amsterdam of een andere chardonnay zonder houtrijping.

Bron: Onno Kleyn

Terug