Mosselen met bosuitjes en sinaasappel

Mosselen met bosuitjes en sinaasappel

voor 2 personen

  • 400 g snijbonen
  • 200 g gare mosselen
  • 4 bosuitjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 6 bruine boterhammen

Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
Laat de mosselen uitlekken.
Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
Schil de sinaasappel en snijd hem in blokjes.
Snijd het teentje knoflook klein.
Verwarm in een wok of braadpan de margarine en bak hierin de mosselen enkele minuten.
Bak de bosuitjes en de knoflook kort mee.
Voeg de wat geraspte sinaasappelschil en de blokjes sinaasappel toe.
Maak op smaak met wat peper.
Rooster het brood lichtbruin en snijd het in repen.
Geef de snijbonen en het brood bij de mosselen.

Mosselen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug