Pikante mosselcocktail

  • 1,5 kg verse mosselen
  • 8 blaadjes sla
  • 4 eetl. ingelegde paprika uit pot
  • 200 g erwten uit de diepvries
  • 3 eetl. tomatenketchup
  • 4 theel. zure room
  • citroensap
  • zout
  • wat vloeibare zoetstof
  • knoflookzout
  • tabasco
  • 1 bosje peterselie

Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
Laat ze volledig afkoelen.
Was de blaadjes sla, dep ze droog en doe ze in 4 cocktailglazen of schalen.
Leg afwisselend een laagje mosselen, die u ondertussen uit de schelpen heeft genomen, paprika en erwten op de slablaadjes.
Hak de peterselie fijn en meng ze met de tomatenketchup, de roomen het citroensap.
Breng de saus met de kruiden pikant op smaak en schenk ze over de cocktail.

Terug