Mie met mosselen

voor 2 personen

  • 150 g mie
  • 150 g gekookte mosselen (kant en klaar)
  • 2 bosuitjes
  • ½ Spaanse peper
  • 2 rode paprika's
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cl vis- of kippenbouillon (van tablet)
  • 2 eetl. sojasaus
  • 4 takjes koriander

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Laat de mosselen uitlekken.
Was de bosuitjes en snijd ze in smalle ringen.
Snijd de Spaanse peper klein.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de mosselen en de paprika toe en roerbak dit kort mee.
Schenk de bouillon en de sojasaus erbij en breng dit aan de kook.
Voeg de mie toe en laat alles onder goed omscheppen heet worden.
Strooi er klein geknipte koriander over.

Menusuggestie
Lekker met courgettesalade.

Bron: Voedingscentrum

 

Terug