Mosselen 'la Springer'

  • 1 kg verse mosselen
  • 3 tomaten
  • 200 g suikermaïs
  • 25 g roomboter
  • zout
  • peper
  • 25 g kant en klare kruidenboter
  • 2 takjes verse peterselie
  • gemalen Parmezaanse kaas

Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen open staan.
Laat de mosselen wat afkoelen en neem ze uit de schelpen.
Snijd de tomaten kruisgewijs in en dompel ze afwisselend in kokend en koud water.
Verwijder de vellen en snijd de tomaten in stukjes.
Stoof de tomatenblokjes in de boter en voeg de maÍs toe.
Hak de peterselie fijn en roer ze door de kruidenboter.
Vul de grootste schelpen met een laagje tomaten-maïs-mengsel.
Leg er een mossel op en daarop een klontje kruidenboter.
Verwarm ondertussen de oven op 250 °C voor.
Leg de mosselen in vier vuurvaste schalen en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas.
Zet het gerecht circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Terug