Gegrilleerde mosselen met mosterdsaus

  • 2 kg verse mosselen
  • 200 g gekookte ham
  • 1 zucchini
  • 100 g maïs
  • ½ bosje peterselie
  • elk 2 eetl. olie en zachte paprikapoeder
  • 20 g paneermeel
    • voor de saus:
  • 200 g mayonaise
  • pittige mosterd naar eigen smaak
  • 50 augurkjes
  • 1 bosje dille
  • zout

Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen open staan.
Schrik ze kort met koud water af en neem de mosselen uit de schelpen.
Snijd de ham en de zucchini in kleine blokjes.
Meng ze met de maïs en vul het mengsel in de schelpen.
Zet op elk groentebedje een mossel.
Hak de peterselie fijn, meng ze met olie en paprikapoeder en strooi ze over de mosselen.
Bedek het geheel met een dun laagje paneermeel.
Grilleer de mosselen in de oven tot het paneermeel lichtbruin is.
Meng ondertussen de mayonaise met mosterd, fijngehakte augurkjes en dille.
Breng de saus met zout op smaak.
Serveer de saus apart bij de gegrilleerde mosselen.

Terug