voor 2 personen
|
|
Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren, mosselen die zwaar aanvoelen en open schelpen die niet dicht gaan als ze een tik krijgen.
Kook de mosselen in weinig water tot ze opengaan.
Laat de mosselen afkoelen en neem ze uit de schelp.
Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
Bewaar de groene ringen en fruit het andere deel zacht in de olie.
Voeg de currypasta toe met 10 cl water en breng dit aan de kook.
Schep de mosselen er door.
Maak het gerecht op smaak met wat vissaus en citroensap.
Strooi de groene uienringetjes er over.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en volkorenbrood.
voor 2 personen
|
|
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Kook de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
Boen de halve citroen goed schoon en rasp wat van de schil.
Pers de citroen uit.
Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
Maak een dressing van wat citroensap, geraspte citroenschil, 1 eetlepel olie en wat peper.
Meng de dressing en wat van de bosui door de sperziebonen en laat ze afkoelen.
Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die wijd open blijven staan en na een tik zich niet sluiten.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
Verkruimel het pepertje er bovenuit.
Voeg de tomatenblokjes toe met 10 cl water en het paprikapoeder en laat de saus even pruttelen.
Doe de mosselen in de saus en kook ze op hoog vuur 8 à 10 minuten tot de schelpen open zijn.
Verwijder ongeopende mosselschelpen.
Strooi de bosui over de mosselen met saus.
Geef de sperziebonensalade en het stokbrood erbij.