Caribische mosselsalade

  • 1 kg verse mosselen
  • enkele blaadjes sla
  • 2 bananen
  • 3 ananasschijven
  • 1 klein blikje mandarijnen
  • 2 eetl. citroensap
  • 6 eetl. olie
  • zout
  • peper
  • kant en klare pepersaus
  • 3 eetl. Cognac
  • geschaafde amandelen

Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen open staan.
Schrik ze met koud water af, neem ze uit de schelpen en dep ze droog.
Beleg een slakom met de blaadjes sla.
Meng de mosselen, de in plakjes gesneden bananen, ananasstukjes en mandarijnen en doe ze in de slakom.
Roer de overige ingrediƫnten tot een pikante saus.
Schenk de saus net voor het opdienen over de mosselsalade en schep ze voorzichtig door de mosselen.

Bron: NN

Terug