Mosselen 'Calabrië'

  • 3 kg verse mosselen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 125 g doorregen spek
  • 2 uien
  • 2 zucchini's
  • ½ l Italiaanse rode wijn
  • 1 blik gepelde tomaten (circa 800 g)
  • verse tijm
  • verse basislicum
  • 1 potje gevulde olijven
  • 1 blik maïskorrels
  • zout
  • peper

Fruit in een grote pan met olie het in dobbelsteentjes gesneden spek, de in ringen gesneden uien en de in schijven gesneden zucchini's.
Blus met de wijn.
Snijd de tomaten in grote stukken en doe ze met elk 1 theelepel tijm, basilicum en gehakte peterselie in de pan.
Laat het geheel even opkoken.
Voeg de gehalveerde olijven en de maïs toe en laat alles 5 minuten op een laag vuurtje koken.
Breng het met zout & peper op smaak en kruid, indien gewenst, met wat tijm en basilicum.
Doe de mosselen in de pan en laat ze circa 15 minuten koken tot de schelpen open staan.
Schep het gerecht op een voorverwarmde schaal en garneer met de tijm en de peterselietakjes.

Terug