Bretonse mosselen

Bretonse mosselen

  • 5 kg mosselen
  • 1 bosje bladselderij
  • 1 prei
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olie
  • 100 g ontbijtspek, blokjes
  • 30 cl witte wijn
  • 25 cl room
  • zout & peper

Was de mosselen, verwijder kapotte exemplaren.
Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote diepe pan, bak hierin het spek en voeg na 3 minuten de prei en de knoflook toe.
Laat dit nog zo’n 3 minuutjes meebakken.
Schep de helft van het mengsel in een steelpannetje.
Doe nu de wijn, de bladselderij (houd 2 eetlepels achter) en de mosselen in de GROTE pan.
Kook de mosselen 5 à 7 minuten tot ze openstaan en gaar zijn.
Schep de mosselen in een schaal.
Zeef het kookvocht, meet hier 30 cl.
van af en voeg dit toe aan het prei-spekmengsel in het steelpannetje.
Roer de room erdoor en kook de saus in, tot hij lichtgebonden is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de saus over de mosselen en strooi er de achtergehouden selderij overheen.

Bron: PM3 Receptensite

Terug