Zwitserse wortelcake

  • 4 gesplitste eieren
  • 200 g suiker
  • 300 g worteltjes
  • 300 g amandelen
  • 1 citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 g bloem
  • 2 theel. bakpoeder
  • ½ theel. kaneelpoeder
  • 100 g poedersuiker

Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker in ± 5 minuten licht en schuimig.
Schep er de geraspte worteltjes, de fijngemalen amandelen, de rasp van de citroen, 2 eetlepels citroensap, de bloem, het bakpoeder en het kaneelpoeder door.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het wortelmengsel.
Schep dit in een ingevette glazen cakevorm (28 cm) en bak de cake,
onafgedekt, 14 - 15 minuten op 650 - 700 Watt.
Roer de poedersuiker en 1 eetlepel citroensap tot een egaal glazuur en schenk dit over de afgekoelde, gekeerde cake.

Bron: Astrid Veltman

Terug