Zuurkool-kip

  • 500 g wijnzuurkool
  • 2 - 3 zoetzure appels
  • 300 - 400 g gemarineerde kipfilet
  • 450 g kant-en-klare aardappelgolfjes,
    -blokjes of -schijfjes (koeling)
  • 1½ eetl. cajunkruiden

Laat de zuurkool in een zeef uitlekken.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in dunne plakjes.
Snijd de kipfilet in stukjes en schep die door de zuurkool.
Vet een magnetronschaal in, doe er de helft van het zuurkool-kipmengsel in, strijk het glad en bedek het met een laag appelschijfjes.
Verdeel er de helft van de aardappelgolfjes over en bestrooi met cajunkruiden.
Herhaal dit met het restant.
Laat de schotel, afgedekt, in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) in 10 - 15 minuten door en door heet en gaar worden.

Bron: Astrid Veltman

Terug