Zoetzure lamsgehaktballetjes

  • 500 g lamsgehakt
  • 3 sneetjes wittebrood zonder korst
  • melk
  • zout & peper
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetl. olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 eetl. tomatenpuree
  • 3 eetl. wijnazijn
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • 2 dl bouillon (van tablet)
  • 1 eetl. rozenbottelgelei
  • 1 theel. gedroogd basilicum
  • zout & peper
  • limoen

Week het brood in melk tot het zacht is.
Knijp het brood uit, vermeng het met zout & peper met het gehakt en draai er kleine balletjes van.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Haal de draden van de bleekselderijstengels, was ze en snijd ze klein.
Verwarm de olie in een ovenvaste schaal van tenminste 2 liter inhoud, onafgedekt, 1 minuut op 100%.
Schep de ui en de bleekselderij erdoor en verwarm alles, onafgedekt, 3 - 4 minuten op 100% tot de groenten glazig zijn.
Voeg de gehaktballetjes toe en verwarm het gerecht, onafgedekt, nogmaals 3 - 4 minuten op 100%.
Schep de rest van de ingredi├źnten erdoor en verwarm de schaal, afgedekt, ┬▒ 20 minuten op 70%.
Roer tussentijds eenmaal om.
Serveer deze zoetzure gehaktballetjes met rijst.

Tip
In plaats van de rozenbottelgelei kunt u een kwartliterblik ananas gebruiken. Voeg de in kleine stukjes gesneden ananas 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd toe.

Bron: Astrid Veltman

Terug