Zeeduivel met gesmolten kruidenboter

voor 2 personen

  • 400 gr zeeduivel
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 plakjes citroen
  • 1 sjalotje
  • 75 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. fijngehakte verse groene kruiden naar keuze
  • zout, & peper

Ontvlies de zeeduivel en leg hem in een ovenschaal.
Schenk de wijn erover, leg de citroen erbij en verdeel er 15 gram boter op.
Laat de vis, afgedekt, in de magnetron in 5 minuten gaar worden.
Snipper de knoflook en de sjalot.
Smelt de rest van de boter en voeg de sjalot en de knoflook toe.
Voeg dan de groene kruiden en 4 eetlepels kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met peultjes en krielaardappeltjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug