Zalmforel met gorgonzola

voor 2 personen

  • 4 stengels bleekselderij
  • 150 g sugar snaps of peultjes
  • 200 g prei
  • 2 zalmforelfilets
  • 1 eetl. mosterd
  • peper
  • zout
  • 30 g boter
  • 150 g gorgonzola
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie

Snijd de bleekselderij in plakjes, haal de sugar snaps af en snijd de prei in ringen.
Wrijf de zalmforelfilets in met de mosterd en bestrooi ze met peper en zout.
Smelt de boter, onafgedekt, in ± 1 minuut op 700 Watt.
Leg de zalmforelfilets in de schaal en schik de groenten eromheen.
Bestrooi de groenten met wat peper en zout en laat de zalmforelfilets en de groenten, afgedekt, in ± 12 minuten op 400 Watt gaar worden.
Verdeel 2 minuten voor het einde van de bereidingstijd de verkruimelde gorgonzola over de vis.
Bestrooi het geheel met peterselie.

Bron: Astrid Veltman

Terug