Zalmfilet met roomkaas en basilicum

  • 1 citroen
  • 4 takjes vers basilicum
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie
  • 4 verse zalmfilets van ± 150 g
  • 100 g verse roomkaas
  • 2 eetl. gesmolten boter
  • zout
  • versgemalen peper

Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil dun af.
Hak het basilicum en de gedroogde tomaatjes fijn.
Meng de geraspte citroenschil met het basilicum en de gedroogde tomaatjes in een kom door elkaar.
Snijd de zalmfilets overlangs doormidden en leg de onderste helften naast elkaar in een lage ovenschaal.
Strooi er zout & peper over, bestrijk ze met de roomkaas en verdeel er ¾ van het basilicummengsel over.
Leg de andere zalmstukken erop en strijk er de rest van het basilicummengsel over uit.
Sprenkel er vervolgens de boter over en dek de schaal af met magnetronfolie.
Verwarm de zalmfilets in 10 - 12 minuten op 525 - 600 Watt.
Keer de schaal 2 - 3 keer een kwart slag.
Lekker met aardappelpuree of pasta en een frisse tomatensalade.

Variatietips
- In plaats van zalm kunt u ook kabeljauw- of roodbaarsfilet gebruiken.
- Roomkaas met kruiden, verse geitenkaas of verse roomkaas met mierikswortel zijn goede variaties op de verse roomkaas.

Bron: Astrid Veltman

Terug