Zalmfilet met kruidenroomkaas

  • 4 stukken zalmfilet รก 150 g
  • 200 g peultjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 200 g geraspte jonge worteltjes
  • 375 g voorgekookte mini-krieltjes
  • 4 eetl. witte wijn
  • 125 g verse kruidenroomkaas
  • zout & peper

Spoel de zalmfilets onder de koude kraan af, dep ze droog en kruid ze naar smaak met zout & peper.
Leg de zalmfilets in het midden van een grote magnetronschaal.
Haal de peultjes af en snijd de worteltjes in dunne plakjes.
Leg de worteltjes, de peultjes en de mini-krieltjes rondom de zalmfilets en besprenkel ze met de olijfolie en de wijn.
Dek de schaal af en zet de zalmschotel 12 minuten in de magnetron op 400 Watt.
Verdeel de roomkaas over de zalmschotel en zet de schotel, afgedekt, nog 5 minuten in de magnetron.

Bron: Astrid Veltman

Terug