Wijnperen

  • 4 handperen
  • 6 jeneverbessen
  • 1 citroen
  • ½ l volle rode wijn
    (bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon)
  • 150 g suiker

Schil de peren, maar laat het steeltje zitten en leg ze met het steeltje naar binnen in een hoge schaal.
Plet de jeneverbessen en strooi ze erbij.
Schil wat citroenschil af en leg ook dit ertussen.
Meng de wijn met de suiker en schenk dit over de peren.
Verwarm het, onafgedekt, 6 minuten op 800 Watt.
Draai de peren, roer het vocht om en verwarm ze weer 4 minuten op 800 Watt.
Neem de peren uit het vocht en zet ze in een glas.
Zet het vocht terug en kook het, onafgedekt, 15 minuten op 800 Watt.
Laat de vloeistof en de peren tot lauw afkoelen, lepel het vocht over de peren en zet ze ijskoud weg.
Geef er slagroom bij (geklopt met suiker en kaneel).

Bron: Astrid Veltman

Terug