Wijngelei met vruchten

  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 300 g zacht fruit,
    bijvoorbeeld kleine aardbeien, frambozen en/of bramen
  • 75 g suiker
  • 2 dl droge rode wijn
  • eventueel wat citroensap
  • gezoete stijfgeslagen slagroom

Week de gelatine in ruim koud water.
Maak het fruit schoon, was het en laat het uitlekken.
Doe het fruit met de suiker in een ovenvaste schaal van 1½ liter inhoud en verwarm het, afgedekt, ± 3 minuten op 100% tot het zacht is.
Voeg de wijn en eventueel nog wat suiker en/of citroensap toe.
Knijp de gelatine uit en laat hem in een klein ovenvast schaaltje, onafgedekt, in ± 10 seconden op 100% smelten.
Roer de gelatine door het wijn-fruitmengsel, doe de gelei in 4 schaaltjes
en laat opstijven.
Stort de geleitjes en garneer ze met stijfgeslagen slagroom en eventueel wat fruit en verse blaadjes munt.

Bron: Astrid Veltman

Terug